Biografie

Sarah Marieke van Lieshout is een alt mezzo met zowel dramatische als lyrische kwaliteiten in haar stem. De liefde voor muziektheater en het lichte muziekgenre is hoorbaar aanwezig in haar performances.

Sarah Marieke heeft klassieke zang gestudeerd aan het Utrechts conservatorium bij Pierre Mak. In juni 2005 behaalde zij haar diploma voor zowel docerend- als uitvoerend musicus.

Tijdens en na haar studie volgde zij masterclasses, koordirectiecursussen en workshops bij o.a. Louis Buskens, Marijke van Klaveren, Peter Veenhuizen, Peter Kooij, Udo Reinemann, Nico van der Meel (klassiek), Jan Kortie, Annemarie Maas, Denise Jannah en Rhiannon (licht/jazz). De laatste cursus was de Kurt Thomas Cursus 2014 voor dirigenten (certificaat c).

Sarah Marieke was te zien in de rol van onder andere “de verwende dochter” in Drebbel, een operapremière van Kees Wieringa (2008) en “Charlotte Butler” in Slotseyststory met muziek van Henry Purcell (2009). Zij is als zanger verbonden aan het Bachkoor Holland o.l.v. Gijs Leenaars, Consensus Vocalis o.l.v. Klaas Stok,  Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders, koorzanger bij de Nederlandse Reisopera (Orphée et Euridice en Madama Butterfly 2015) en als één van de drie solisten bij de band Ginger en als soliste bij Alouer.

Naast haar zangcarrière is zij ook werkzaam als zangdocent. Zie Zingen bij Sarah. Sinds 2010 is zij dirigent van Vocalgroup Basta en vanaf januari 2016 eveneens bij Popkoor Hoge Noot.