Over Sarah Marieke

Sarah Marieke van Lieshout is een klassiek opgeleide zangeres met een warm diep timbre. De liefde voor tekst, muziek theater en de juiste ritmische groove is hoorbaar aanwezig in haar werk. Het plezier in het samen musiceren vindt zij het allerbelangrijkste. Dit gebeurt als zangeres in een professioneel koor, popband of klein muziektheatergezelschap, maar ook als zangjuf individueel of voor een groep kinderen, jongeren en volwassenen, als zangcoach voor een zanggroep, of als workshopleider, zolang er maar gezongen en gespeeld wordt, liefst live!

Sarah Marieke heeft klassieke zang gestudeerd aan het Utrechts conservatorium bij Pierre Mak. In juni 2005 behaalde zij haar diploma voor zowel docerend- als uitvoerend musicus.

Tijdens en na haar studie volgde zij masterclasses, koordirectiecursussen en workshops bij o.a. Louis Buskens, Marijke van Klaveren, Peter Veenhuizen, Peter Kooij, Udo Reinemann, Nico van der Meel (klassiek), Jan Kortie, Annemarie Maas, Denise Jannah en Rhiannon (licht/jazz), Kurt Thomas Cursus 2014 voor dirigenten (certificaat c). De laatste afgeronde cursus is module 1 Vocal Leadership aan Codarts (december 2021).

Sarah Marieke is te momenteel zien in Nicole Beutler Projects met de voorstelling Ginkgo (2023) als muziektheatermaker bij Oerol (2023) Stikken in Scheepsbeschuit met Menno Smit en als zangeres bij de sixties-band The One and Only.  Eerder vertolkte zij de rol van onder andere “de verwende dochter” in Drebbel, een operapremière van Kees Wieringa (2008) en “Charlotte Butler” in Slotseyststory met muziek van Henry Purcell (2009). Zij is als zanger verbonden aan het Bachkoor Holland o.l.v. Gijs Leenaars, Consensus Vocalis o.l.v. Béni Csillag, koorzanger bij de Nederlandse Reisopera (Orphée et Euridice en Madama Butterfly 2015, Bruid te Koop 2022) 

Naast haar zangcarrière is zij ook werkzaam als zangdocent. Zie Zingen bij Sarah. Sinds januari 2016 is zij dirigent van  Popkoor Hoge Noot.