Alouer

wing’d with sweet hopes and heav’nly fire

“Alouer”, het duo van Maria Segura Thijssen en Sarah Marieke van Lieshout, brengt bijzondere en muzikaal veelzijdige concerten.

Bijzonder, omdat ze intensief samenwerken en het resultaat altijd muziek van grote concentratie en intieme kracht is. Veelzijdig, doordat de samenstelling van hun programma’s naast uit historisch besef vooral ontstaat uit hun zeer persoonlijke voorliefde.

Tijdens hun kleurrijke concerten komt u allerlei facetten van het menselijk bestaan tegen: verdriet en verlies bij Händel, Scarlatti en Caldara; verlangen, verliefdheid en dromen bij Fauré; speelsheid en humor bij Poulenc; dood bij Finzi; ouderdom en kind zijn bij Barber en Bernstein.

Enkele programma’s van Alouer kunt u hier bekijken. U kunt ons inhuren om een van deze programma’s uit te voeren. Ook stellen wij graag een programma voor u samen met een op maat gemaakt thema.
programma de gouden eeuw Alouer
Heaven can wait Alouer

Maria Segura Thijssen

Maria Segura Thijssen begon als dochter van musici al heel jong met haar muziekstudie. Ze woonde, werkte en studeerde in Nederland, Frankrijk, Canada en Duitsland: hoofdvak piano bij Johan Jansonius in Enschede, Ria Groot in Utrecht en dr. Mary Munn aan de Faculty of Fine Arts in Calgary, Canada, met bijvak zang bij Margaret Brown. In de tachtiger jaren werkte ze samen met ensemble Sequentia olv Barbara Thornton en Benjamin Bagby aan de legendarische productie van Hildegard von Bingen’s Ordo Virtutum in Keulen. Ze volgde de opleiding koor en ensembledirectie voor vakmusici en behaalde haar diploma in 2005. Maria nam deel aan vele masterclasses en workshops, en had les van oa. Laurie Monahan, Hennie Grimijzer, Hans Leenders en Martin Wright. Als pianist geeft ze solorecitals in binnen en buitenland en treedt ze op met diverse ensembles waaronder ‘Alouer’ met Sarah Marieke van Lieshout en een pianoduo met Willemien Kuitenbrouwer. Als dirigent is ze verbonden aan verschillende kamerkoren en ensembles en werkt ze als coach, arrangeur en adviseur bij (muziek)theaterproducties.